Cartofi cu maioneza de post

de radu_popovici in Mancaruri de post, 24 Mai 2011 | 6916 vizualizari

 

Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze de post si pot sa va asigur ca este extrem de aeemanatoare nu doar la culoare si consistenta, ci si la gust. Merge perfect cu legumele delicioase, gatite la cuptore si aromatizate cu nucsoara. O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D

 

INGREDIENTE

 

  • 2 morcovi, taiati bucati
  • 3 cartofi, curatati si taiati bucati
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingurita de boia iute
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • ulei de orez, cat este nevoie
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • castraveciori murati, tocati marunt
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie, taiata fasiute
  • 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu maioneza de post:

 Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.

 Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se incinge cuptorul la 200 °C.

 Se asaza cartofii si morcovii pe o tava, se presara cu sare, piper, boia dulce si iute. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei si se amesteca bine, cu mainile. Se transfera tava in cuptor si se coc radacinoasele 5-10 minute, pana ce sunt facute si rumenite.

 Intre timp se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece, pana se desface bine, intr-o craticioara pusa pe flacara mica. Se adauga treptat restul de apa, batand continuu cu un tel. Se da in clocot molcom si se gateste 1 minut, batand ocazional, pana ce mixtura se ingroasa.

Se lasa la racit si, cand este rece, se bate adaugand ulei, la inceput picatura cu picatura, apoi mai mult. Se sareaza, se adauga mustar si suc de lamaie, apoi se amesteca bine cu usturoi ras si castraveciori tocati marunt.

 Se scot legumele si se presara cu patrunjel proaspat. Se amesteca bine. Se servesc alaturi de salata de ceapa si de maioneza de post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MIUTA 1

25.05.2011, 11:56

Imi place,o sa fac si eu am pus reteta la favorite.Super buna

Lau 1

25.05.2011, 12:35

place

mamaieelena 1

03.06.2011, 15:16

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi in vas roman